't Bourgondisch Hof verwelkomt nieuwe chef kok!

Geplaatst op: 04/10/2012

Per 1 oktober 2012 draait Alexander van Baardwijk als nieuwe chef kok de scepter in de keuken van 't Bourgondisch Hof. Naar eigen zeggen een fantastisch mooie uitdaging waarbij alle creatieve en culinaire ideeën tot uiting gaan komen. Een kort gesprek met de nieuwe chef de cuisine!

Kersverse chef kok Alexander van Baardwijk

Je gaat een nieuwe uitdaging aan, barst van het enthousiasme en zit vol (culinaire) ideeën, vertel!
'Op het moment dat ik hoorde dat de positie van chef kok beschikbaar kwam, heb ik direct gereageerd. Na de eerste gesprekken was er van beide kanten direct een klik en een goed gevoel. De afgelopen jaren heb ik als sous chef en chef kok in diverse gerenommeerde horecazaken veel ervaring opgedaan, ik was toe aan een nieuwe stap in een zaak met verschillende onderdelen. Met een restaurant, bowling, partycentre en catering is 't Bourgondisch Hof een bedrijf met een uitgebreide culinaire inslag waarbij ik al mijn ideeën en ervaring kan toepassen op gebied van à la carte gerechten, menu's, buffetten, catering, kleine kaart, proeverijen, show cooking en banqueting diners.' 't Bourgondisch Hof staat met name bekend om haar bowling en (feest)zalen, het restaurant daarentegen is voor veel mensen relatief onbekend en daar ga ik met het team verandering in brengen!'

Hoe omschrijf je jouw kookstijl?
'Ik kan er lang en breed over praten, maar houd het op de bourgondische keuken anno nu. Op het bord en op de buffetten komen herkenbare producten, vers voert de boventoon, pure smaaksensaties zonder poespas en dat alles samen laten komen tot gerechten die ook een feest voor het oog zijn.' 'Dat bourgondische hoeft per definitie niet alleen in de Franse en Nederlandse keuken te worden teruggevonden, daarvoor betrek ik ook onder meer de Aziatische keuken, zie het als een diversiteit van invloeden waarbij je als gast heerlijk bourgondisch kunt genieten!'

Nieuw bedrijf, nieuw team... wat ga je als eerste aanpakken?
'Ik ben volop bezig om de nieuwe menukaart van het restaurant samen te stellen, daarbij heb ik nu al gemerkt dat ik deel uitmaak van een keukenteam dat voor een prachtig product staat en zeer gedreven is, dan is het gewoon een feest om aan het hoofd van zo'n team te mogen staan.' 'Zodra de nieuwe restaurantkaart medio oktober wordt geïntroduceerd, staat een nieuwe banquetingmap in de planning waarin allerlei nieuwe buffetten en arrangementen voor feesten en partijen komen te staan, maar ook geheel verzorgde vergaderarrangementen.' 'En het klinkt misschien al vroeg, maar we zijn al druk bezig met het kerstprogramma samen te stellen.'

Wat kunnen we van jou in de toekomst verwachten?
'Met de directie zijn inmiddels al uitvoerige gesprekken gevoerd over de culinaire koers van het bedrijf. Er komen in ieder geval bijzonder interessante ontwikkelingen waarbij een aantal ideeën echt waanzinnig gaaf zijn!'

© Alle rechten voorbehouden