Artikel Maasroute Lezersmenu Juni

Geplaatst op: 01/06/2012

Weekkrant De Maasroute - 31 mei 2012

WAALWIJK - De Maasroute en restaurants uit de regio presenteren elke maand een lezersmenu. Voor 59,- euro een compleet driegangen menu voor twee personen, inclusief twee glazen huiswijn, bier of frisdrank per persoon. Helemaal compleet, u weet dus van tevoren precies waar u aan toe bent. Restaurant ‘t Bourgondisch Hof aan de Eerste Zeine 92 in Waalwijk serveert het lezersmenu vanaf heden tot en met 30 juni.

Als mijn disgenoot en ik op een warme lenteavond ’t Bourgondisch Hof aan de Eerste Zeine 92 binnenstappen, worden wij verwelkomd met een frisse droge Sauvignon uit de Pays d’Oc. Een heerlijke Zuidfranse wijn, die mooi aansluit op de zomerse temperaturen buiten het pand. Gelukkig zorgt de airco ervoor dat wij binnen zonder zweetdruppeltjes van ons diner kunnen genieten.

Nadat gastheer Theo Merkx het knapperende stokbrood (bruin en wit) met roomboter, kruidenboter en tapenade heeft neergezet, serveert hij als amuse een klein glaasje gazpacho, de bekende Spaanse koude tomatensoep.
Chefkok Raymond Wehrens verklapt ons dat hij het recept van een Spaanse kok gekregen heeft en dat de Pomodori tomaat verantwoordelijk is voor de volle smaak van de appetizer. Stiekem vind ik het jammer dat dit gerechtje als amuse wordt geserveerd, een volle kop van deze klassieker had ik niet erg gevonden……
Het echte voorgerecht bestaat uit een duo van lamsbouillon en lamsham. Over de lamsham een frisse dressing, die de smaak van de ham nog zachter maakt en in de krachtige lamsbouillon knapperige croutons. De Sauvignon kan hierbij goed doorgedronken worden. 
Voor het hoofdgerecht mogen we kiezen tussen zeebaars met een romige saus van zalm en een rucola stamppotje en koteletjes van het speenvarken met een kerriesaus. Chefkok Wehrens vertelt er nog bij dat de zeebaars ‘op z’n velleke’ gebakken is en dat de koteletjes op de grill gegaard zijn.
Mijn tafelgenoot ontfermt zich over de zeebaars, ik ga voor de koteletjes. Bij deze hoofdgerechten schenkt ’t Bourgondisch Hof de Bodegas Campillo Rosado 207, een volle rosé, die de vrolijkheid van de zomer in zich herbergt.
De zeebaarsfilet smaakt zoals het hoort en is precies goed gegaard. Dit geldt ook voor de koteletjes, die gaar zijn, maar nog wel lekker sappig. Beide gerechten worden vergezeld van een schaaltje verse groenten, salade en heerlijke eigengemaakte frites met eigengemaakte mayonaise. Smullen!
Het nagerecht is een aardbeienmousse gegarneerd met ‘plakjes’ chocolade. De aan tafel geflambeerde sinaasappelsaus combineert uitstekend met dit lekkere zoete dessert en geeft extra cachet aan ons geslaagde diner.

’t Bourgondisch Hof is een gastvrij etablissement met een goede keuken en heeft voldoende gratis parkeerruimte. Het restaurant is gescheiden van de bowling, heeft een aparte ingang, maar biedt wel samen met de bowling een aantrekkelijk arrangement, LED’s go dinnerbowling! Kijk hiervoor op www.bourgondischhof.nl. Restaurant’t Bourgondisch Hof is geopend van donderdag t/m zondag, de bowling is elke dag geopend. Reserveren kan via 0416 -339 383.

Nieuwsgierig naar het lezermenu? Klik hier! Knip de bon uit en lever deze bij aankomst in.


© Alle rechten voorbehouden